ANBI gegevens

Door de Belastingdienst zijn kerken aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voor wie geld geeft aan een kerk betekent dit dat zijn of haar giften fiscaal aftrekbaar zijn.  Voor het kerkgenootschap staan daar wel verplichtingen tegenover. Zo dienen kerkelijke gemeentes en diaconie├źn een verkorte jaarrekening en nog een heel stel andere gegevens te publiceren op het internet, in de meeste gevallen op de website van de gemeente. Dit komt voort vanuit de ANBI-wetgeving en het convenant dat er tussen de Protestantse Kerk in Nederland en de belastingdienst overeengekomen is.

Hier vindt u de ANBI-site van de Hervormde gemeente Kralingen.

Hier vindt u de ANBI-site van de diaconie van de Hervormde gemeente.

Voor de volledigheid verwijzen wij hier ook nog naar de ANBI gegevens van de Gereformeerde kerk van Kralingen en naar de ANBI gegevens van de Diaconie van de Gereformeerde kerk die is samengegaan met de diaconie van wijkgemeente Kralingen Oost. (Waarbij deze diaconie ook weer vertegenwoordigers heeft in de Hervormde diaconie. De federatie zit ingewikkeld in elkaar.)